Mitrović bolji od Todića, Montegranaro od Brindisija

Odlična igra Mitrovića

Mitrović bolji od Todića, Montegranaro od Brindisija

Midhat Šljivak

Košarkaši Montegranara savladali su večeras na svom parketu Brindisi 83:80 u 26. kolu italijanskog košarkaškog prvenstva, a sjajnu partiju je pružio Nemanja Mitrović.

Prvih 10 minuta ovog susreta je pripalo domaćim košarkašima. Odigrali su jako dobro, a nakon prve dionice su imali pet poena prednosti, 27:22.   

Brindisi je u drugoj četvrtini zaigrao mnogo bolje. Uspjeli su preokrenuti rezultat u svoju korist, a na odmor su otišli s vodstvom od tri poena prednosti, 46:43. 

Neizvjesno je bilo u trećoj četvrtini. Nakon 30 minuta igre je bilo samo plus jedan za goste, 64:63, iako su gosti vodili cijelim tijekom ovog perioda sa dosta solidnom prednošću.. 

Domaći su u posljednjoj dionici uspjeli doći do preokreta. Sjajno su odigrali završnicu, a Nemanja Mitrović je sa slobodnih bacanja zaključio pobjedu domaćeg tima.

Mitrović je susret završio sa 16 poena, a Daniele Cinciarini je ubacio 24. Miroslav Todić je za Brindisi ubacio dva poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.