Mitrović fantastičan u porazu Kavale

Mitrović fantastičan u porazu Kavale

Midhat Šljivak

Reprezentativac Boosne i Hercegovine Nemanja Mitrović nastavio je sa sjajnim igrama za grčku Kavalu. U 2.kolu tamošnjeg prvenstva njegov tim je poražen od Panelefsiniaka 87:74, a Mitrović je odigrao sjajan meč.

U prvom poluvremenu ovog susreta viđena je izjednačena košarka u kojoj su oba tima imala svoje periode igre, a domaći su na odmor otišli sa poenom prednosti 44:43.

Treća četvrtina u ovom susretu je bila presudna, Panelefsiniaka je dobila uvaj dio igre sa 28:16, što su uspjeli sačuvati i u zadnjih deset minuta susreta za konačnih plus 13.

Nemanja Mitrović je ubacio 16 poena za Kavalu za nešto više od 34 minute igre uz sjajan šut 6 od 9 iz igre. Kavali je ovo drugi poraz u  prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.