Mitrović postigao 12 poena u pobjedi Kavale

Mitrović postigao 12 poena u pobjedi Kavale

Midhat Šljivak

Kavala je u 10. kolu Balkanske lige savladala na domaćem terenu savladala crnogorski Teodo 89:85, a veoma dobru partiju je pružio bh. reprezentativac Nemanja Mitrović.

Prvo poluvrijeme gosti su odigrali veoma dobro. Nakon prvih deset minuta imali su 12 razlike 30:18, da bi na poluvrijeme otišli sa velikih 15 poena prednosti 52:37.

Ipak, u nastavu veliki preokret Kavale. Treću dionicu su odigrali fantastično, a dobili su ovu dionicu 29:14, pa se u posljednjih deset minuta ušlo neriješenim rezultatom 66:66.

Kavala je u posljednjoj četvrtini bila za nijansu bolja, te je na kraju stigla do pobjede od četiri poena razlike.

Nemanja Mitrović je za 30 minuta na parketu ubacio 12 poena, aimao je i pet skokova. Anthony Grundy je bio najefikasniju sa 20 poena u pobjedničkom timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti