Mitrović potpisao za Newcastle i već dobio zanimljiv nadimak

Ozvaničena saradnja

Mitrović potpisao za Newcastle i već dobio zanimljiv nadimak

Aleksandar Mitrović je danas zvanično postao novi fudbaler Newcastle Uniteda, saopšteno je na zvaničnoj stranici kluba sa St. James Parka.

Dvadesetogodišnji srbijanski napadač u Newcastle stiže iz Anderlechta, za koji je nastupao u prethodne dvije sezone, a sa engleskim klubom je potpisao petogodišnji ugovor.

"Presretan sam što sam stigao u Newcastle i jedva čekam da zaigram na St. James Parku. Vidio sam stadion i očaran sam. Znam da ovaj klub ima veliku historiju i dobre navijače, koji su važan dio svakog kluba. Bit će mi čast nositi dres Newcastlea, tima koji mi je simpatičan od malih nogu", izjavio je Mitrović.

Interesantno, Englezima nije trebalo mnogo da smisle nadimak za novog fudbalera Svraka, pa je Mitrović prozvan 'Aleksandrom Velikim'. Ovog napadača u Srbiji zovu 'Mitrogol', dok su mu pojedini mediji čak dodijelili nadimak 'Srpski Balotelli', zbog pomalo neobičnog karaktera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Transfer Mitrovića u Newcastle je četvrti najskuplji posao ovog kluba u historiji, iako finansijski detalji još uvijek nisu poznati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.