Mitrović pun samopouzdanja: Vrijedim li 50 miliona? Nadam se i više od toga!

Napadač Fulhama

Mitrović pun samopouzdanja: Vrijedim li 50 miliona? Nadam se i više od toga!

Srbijanski napadač Aleksandar Mitrović ove sezone igra fantastičan fudbal. 

Postigao je već 21 pogodak za Fulham u svim takmičenjima i jedan je od onih napadača koji će biti tražena roba na ljeto. Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac Saša Ćurčić nedavno je za njega rekao da vrijedi 50 miliona eura, a Mitrović u razgovoru za Daily Mail komentariše te navode.

"Nadam se da vrijedim i više od toga. Vidite sada, svaki igrač koji postigne dva gola vrijedi 50.000.000 funti! Zašto to nisam i ja? Postigao sam 21 gol", kazao je Mitrović.

On u istom intervjuu kaže da voli igrati šah i da ga to opušta.

"Opušta me i uči me da razmišljam. Kada ste napadač, to vam mnogo znači".

Smatra da i u Premier ligi može biti uspješan kao što je u Championshipu.

"Ljudi zaboravljaju da je moj učinak dobar u Premier ligi - 21 gol za dvije sezone u ekipama koje su na kraja ispale. To nije lako", kazao je.

Inače, Mitrovića za mjesec dana očekuje i veliki izazov s reprezentacijom - play off za plasmna na Euro. Orlovi igraju u gostima protiv Norveške, a ako dobiju igrat će protiv boljeg iz meča Škotska - Izrael.

Top Komentari

Pljuc
50miliona RSD ?Daaaaa :)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi