Mitrović savjetuje Jovića: Luka, golovi su kao kečap

Saigrač iz reprezentacije

Mitrović savjetuje Jovića: Luka, golovi su kao kečap

Golgeter Fulhama Aleksandar Mitrović dao je savjet svom saigraču iz reprezentacije Luki Joviću.

U posljednje vrijeme Joviću na fudbalskom planu ne ide najbolje i sve češće je izložen medijskim kritikama. Najviše je onih koji smatraju da nije dorastao Realu i da je vrijeme da traži novi klub, a na njegove 'probleme' sada se nadovezao i Mitrović.

Najbolji strijelac Championshipa smatra da je Jović samo u 'maloj krizi'.

"Kada ste napadač najbitnije je biti na terenu. Mislim da Luka nije dobio dovoljno prilika. I ja sam bio u takvoj situaciji u Newcastleu. Dobijete priliku 10, 15, 20 minuta i za ti vrijeme se doslovno trudite napraviti ono što trebate i ne trebate. Pokušavate svima dokazati da zaslužujete biti u tome klubu, radite sve, izgorite od želje", rekao je Mitrović za Butasport.

Vjeruje da će se stvari promijeniti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ja sam ubijeđen kada bi on vezao dvije ili tri utakmice da odigra po 90 minuta, mislim da bi golovi došli, ali, on je u takvoj situaciji sad i mora da nastavi da radi, vjeruje u sebe, da trenira, a sve ostalo će doći. Što bi se reklo, golovi su kao kečap, kad ga treseš neće, pa neće, a onda kada krene, onda to ide više nego što se činilo. Najbitnije je da radi i da nastavi da trenira, da bude uporan i da ne odustaje."

Podsjetimo, Jović je na Santiago Bernabeu došao kao napadačka nada za 60 miliona eura. Za skoro godinu dana dao je tek dva gola za 'kraljevski' klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti