Mitrović: Trener i ja smo odlučili da je tako najbolje

Junak Newcastlea objasnio zbog čega je izašao sa terena

Mitrović: Trener i ja smo odlučili da je tako najbolje

D. Vejo

Napadač Newcastlea Aleksandar Mitrović jučer je bio junak Svraka na gostovanju Wolverhamptonu, a gdje je postigao jedini gol u pobjedi svog tima, nakon čega su crno-bijeli zadržali lidersku poziciju u Championshipu.

On je u 44. minuti susreta postigao gol, te tako donio veoma važna tri boda Svrakama. Međutim, španski stručnjak Rafael Benitez odlučio je da na poluvremenu zamijeni stamenog centarfora.

Razlog zbog kojeg se iskusni stručnjak odlučio za ovaj potez, objasnio je i sam glavni akter ove priče.

"Ja sam u prvom poluvremenu dobio žuti karton, iako ne smatram da sam ga zaslužio, ali šta da se radi. Tokom pauze, razgovarao sam sa trenerom i rekao mi je da je za mene najbolje da ostanem na klupi, jer bih mogao dobiti i drugi žuti karton. Ja sam se sa tim složio", kazao je Mitrović.

Iako ga nije bilo u drugom poluvremenu, navijači Newcastlea nisu prestali da pjevaju "Mitros on fire" koji je i dalje najveći hit.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi