Mitrović trpao koš Rethymna, Kavala izgubila

Odličan nastup našeg reprezentativca

Mitrović trpao koš Rethymna, Kavala izgubila

Kavala Nemanje Mitrovića gostovala je danas u okviru 13. kola Grčke košarkaške lige ekipi Ago Rethymna. Domaćin je slavio 88:79.

Gosti su posljednjeplasirana ekipa na tabeli, pa su svi očekivali lagan trijumf, Rethymna. Prvih deset minuta susreta proteklo je u igri koš za koš, a domaćin je na odmor otišao sa tri poena viška. Nastavak prvog poluvremena pripao je Rethymnu koji je u jednom trenutku imao i 15 poena viška. Kavala se uspjela vratiti, pa je domaćin na odmor otišao sa vodstvom 47:39. 

 

Nastavak je donio odličnu igru domaćina, koji je opet vratio dvocifrenu prednost i u posljednjih deset minuta ušao sa 14 poena viška. Nije se Kavala predavala pa je tri minute prije kraja susreta rezultat bio 74:68 za domaću ekipu. Nije Kavala imala snage za preokret, a domaćin je slavio 88:79. 

 

Najbolji igrač Kavale na ovom susretu bez ikakve dileme bio je Nemanja Mitrović sa 24 poena uz šut 4-6 za tri i 3-5 za dva. Kod domaćina 23 poena postigao je Duvnjak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.