Mitrović veoma dobar u trijumfu Kavale

Proradio i Mitrović

Mitrović veoma dobar u trijumfu Kavale

Midhat Šljivak

Kavala je u 1. kolu Balkanske lige na svom parketu savladala bugarski Rilski rezultatom 81:79, a veoma dobru partiju za pobjednički sastav odigrao je bh. reprezentativac Nemanja Mitrović.

Kavala je odlično odigrala prvo poluvrijeme, nakon kojeg su imali osam poena prednosti 42:34. Prvi period su dobili sa 22:19, dok je druga četvrtina riješena sa 20:15.

 

Nastavak utakmice donio je nešto bolju igru Rilskog koji se u potpunosti vratio u utakmicu, te su u posljednju dionicu ušli sa minusom od samo četiri poena 57:53.

 

Posljednja dionica donijela je igru koš za koš, a bugarski tim je uspio susret uvesti u neizvjesnu završnicu, te su došli do izjednačenja rezultata 79:79. Ipak, sa slobodnih bacanja domaći dolaze do pobjede 81:79.

 

Nemanja Mitrović je za Kavalu ubacio 11 poena, dok ih je do pobjede predvodio Jeremy Fears sa 20 poena.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije