Mitroviću tri utakmice suspenzije plus novčana kazna

Zbog nesportskog gesta

Mitroviću tri utakmice suspenzije plus novčana kazna

Mladi Aleksandar Mitrović jučer je nepromišljeno reagovao po završetku utakmice između Club Bruggea i Anderlechta u kojoj je njegov tim ubjedljivo poražen.

Mitrović je pljunuo prema navijačima, a već danas reagovao je Fudbalski savez Belgije koji je srpskog internacionalca suspendovao na tri utakmice uz novčanu kaznu u iznosu od 500 eura.

Mitrović će tako propustiti utakmice protiv Eupena, Lirsea i Kortrijka.

“Aleksandar Mitrović i Anderlecht prihvataju odluku o suspenziji na tri meča zbog incidenta na stadionu Club Bruggea,” stoji u kratkom saopštenju Anderlechta izdatom danas na zvaničnoj klupskoj stranici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.