Miyaichi: Želim biti bolji od Ona

Napadač Topnika na posudbi u Feyenoordu

Miyaichi: Želim biti bolji od Ona

Arsenal je nedavno doveo japanskog tinejdžera, Rya Miyaichija, ali on se nije dugo zadržao na Emiratesu. Arsene Wenger ga je odmah poslao na kaljenje u redove Feyenorda.

Miyaichi će u Feyenoordu ostati do kraja sezone kao posuđen igrač. U ovom holandskom klubu u periodu od 2001. do 2005. godine odlične partije pružao je jedan Japanac. Riječ je o Shinjiju Onu.

Mladi napadač Topnika ističe kako zna sve sadašnjem veznjaku Shimizu S-Pulsa i da želi biti bolji od njega.

"Trebat će mi vremena da se u potpunosti prliagodim novom klubu. Drago mi je što sam ovdje i nadam se da ću pružiti sve najbolje što mogu", rekao je Miyaichi, dodavši:

"Znam se o Shinjiju Onu. Igrao je sa dosta uspjeha ovdje. Želim biti još bolji".

Ovaj 18-godišnji napadač prošlog ljeta je boravio na probi U Ajaxu. No, na probnom radu je slomio nogu, te je holandski gigant odustao od njega. Međutim, francuski stručnjak koji ima njuha za talentovane igrače, odlučio je dovesti ga na Emirates.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.