Mjesto gdje fudbal i ljudskost nikad neće izumrijeti
Foto: kicker.de

Nisu bez razloga šampioni svijeta

Mjesto gdje fudbal i ljudskost nikad neće izumrijeti

Već nekoliko dana njemačke, evropske i svjetske medije prenose vijest koja je zadesila fudbalera Union Berlina Benjamina Köhlera.

Ofanzivni ljevak koji je svoju profesionalnu karijeru započeo još 2000. godine u Herthi ima teški zdravstvenih problema, a predstoji mu onda najteža borba za vlastiti život jer ima rijetki oblik tumora.

Iako je već u poznim igračkim godina (34) njegov klub mu je odlučio produženjem ugovora dati veliku podršku, a podrška nije izostala ni na prvoj utakmici nastavka sezone u 2. Bundesligi. 

U sedmoj minuti susreta 20. kola sve je stalo u duelu Union Berlina i Bochuma, a svi igrači domaćeg kluba obukli su dres sa brojem sedam, te zagrljeni stali pred tribinu. Podrška je naravno stigla i sa tribina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Neobično, ali ljudski! Možda se fudbal rodio u Engleskoj, ali ljudskost i fudbal u zemlji svjetskih prvaka nikada neće izumrijeti jer je svaki pojedinac bitan!

Inače navijači Union Berlina su prije nekoliko godina klub podigli iz totalne tame, a potom su i renovirali stadion. Spadaju sasvim sigurno među najvjernije u Njemačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.