Mkhitaryanov intervju iz 2009. godine je iznenada postao vrlo aktuelan

Svi su zapamtili njegove riječi...

Mkhitaryanov intervju iz 2009. godine je iznenada postao vrlo aktuelan

Armenski reprezentativac Henrikh Mkhitaryan ovih dana je u centru pažnje zbog iščekivanja njegovog prelaska u Arsenal, u koji bi trebao doći kao dio velikog transfera Alexisa Sancheza na Old Trafford.

Pošto su transfer špekulacije došle do tog nivoa da su zaista postale realne, britanska javnost je detaljno istražila Mkhitaryanovu prošlost i internetom se brzo proširio njegov intervju iz, sada već, davne 2009. godine.

Tada veoma mladi i perspektivni Mkhitaryan nastupao je za Pyunik iz Yerevana, a u opširnom intervjuu za zvaničnu stranicu UEFA-e je na pitanje koji mu je omiljeni veliki klub odgovorio - Arsenal.

To nije sve, pošto je Mkhitaryan poručio i da mu je velika želja da jednoga dana zaigra za londonski klub.

"Moj najdraži klub je Arsenal. Dopada mi se njihov napadački i brzi stil igre. Arsene Wenger mnogo vjeruje u mlade fudbalere i istovremeno zahtjeva rezultate. Sviđa mi se to i volio bih igrati tamo jednog dana", rekao je tada Mkhitaryan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostaje da se vidi hoće li mu se velika želja ispuniti nakon skoro deset godina čekanja, a u tom slučaju bi čak i sarađivao sa Arseneom Wengerom koji je, kao što znamo, i dalje na klupi Topnika.

Na kraju sezone 2008/2009., Armenac je napravio transfer u Metalurg iz Donjecka za skromnih 350.000 eura a samo godinu dana kasnije je prodan mnogo većem gradskom rivalu Šahtaru za 5.85 miliona. Borussia Dortmund ga je 2013. godine dovela za 27.5 miliona eura, da bi potom 2016. godine potpisao za Manchester United u transferu vrijednom 42 miliona eura.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi