Mlada reprezentacija BiH završila pripreme u Zenici

Starčević zadovoljan viđenim

Mlada reprezentacija BiH završila pripreme u Zenici

E. Čaušević

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je mini pripreme u Zenici koje su danas zvanično završene.

Mladi reprezentativci naše zemlje okupili su se u Zenici, te su odradili šest treninga s kojim je stručni štab bio itekako zadovoljan. Novi selektor Slobodan Starčević poručio je da su napravili bitan korak u stvaranju kohezije i timskog duha.

"Nakon odrađenih šest treninga i takmičarskog mikro-ciklusa, gdje smo prošli kroz sve elemente igre, mogu reći da su momci dobro odgovorili našim zahtjevima. Napravili smo bitan korak u stvaranju kohezije i timskog duha, kako bismo se približili onom čemu težimo, a to je što bolja igra kad to bude najpotrebnije u kvalifikacionim utakmicama. Zadovoljan sam onim što su pokazali svi pozvani igrači na pripremama. Pohvalio bih i mlađe momke, 2000. i 2001. godište. Pokazali su da u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ima talentovanih i kvalitetnih igrača", rekao je Starčević.

Prvi put na okupljanju mlade reprezentacije bio je igrač Borca Đorđe Milojević.

"Sa svog prvog okupljanja u „U-21“ reprezentaciji nosim pozitivne utiske. Stručni štab, saigrači, svi su odlični i bilo mi je lako da se uklopim. Pripreme su protekle u najboljem redu i nadam se da ću i na narednim okupljanjima dobiti poziv u mladu reprezentaciju".

Pripreme je prokomentarisao i reprezentativac Selmir Pidro.

"Imali smo priliku kroz ove pripreme da se upoznamo sa novim selektorom i trenerima. Radili smo kvalitetno i sad ćemo nastaviti u tom smjeru u svojim klubovima. Pauza je na neki način uticala na svakog od nas, ali održavali smo formu koliko smo mogli i u dobrom smo stanju došli na ovo okupljanje".

Napadač Kristijan Stanić Smatra da je veoma bitno što se reprezentacija ponovo okupila nakon duže pauze.

"Smatram da smo na kvalitetan način odradili pripreme i da smo svi radili jako dobro. Brzo smo prihvatili zahtjeve novog stručnog štaba. Vjerujem da su i oni zadovoljni onim što smo mi pokazali na treninzima i testiranjima. Važno je da smo konačno krenuli sa radom i sad će sve biti puno lakše".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi