Mlada zvijezda izabrala Southampton ispred velikana

Iznenađujuća odluka

Mlada zvijezda izabrala Southampton ispred velikana

Midhat Šljivak

Iako se očekivalo da karijeru nastavi u nekom od evropskih velikana, norveško čudo od djeteta Martin Odegaard, veoma je blizu potpisa za Southampton.

Odegaard je privukao veliku pažnju najvećih klubova Evrope. Velikani su vodili borbu za njegov potpis, ali se čini kako su svi ostali praznih ruku.

Bayern, Real, Barcelona, Manchester United, Liverpool, te mnogi drugi evropski giganti ostali su bez Odegaarda, koji je navodno odlučio da se pridruži ekipi Southamptona.

Sveci su poznati po odličnoj fudbalskoj školi, te zbog toga i ne čudi što se mladi fudbaler i odlučio za ovaj tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 16-godišnjak je član Stromsgodseta, a postao je najmlađi debitant u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa nepunih 16 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.