Mlade bh. rukometaše porazili Portugalci

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo – Slovačka 2010 U-20

Mlade bh. rukometaše porazili Portugalci

M. Skaka

Odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Slovačkoj naši mladi rukometaši su odigrali ispod očekivanja.

Reprezentacija Portugala je stigla do zaslužene pobjede te će joj sutra biti dovoljan i neriješen rezultat protiv reprezentacije Ukrajine kako bi ostvarili plasman na završnicu Evropskog prvenstva. Naša reprezentacija nije odigrala u skladu sa očekivanjima s obzirom da je ova generacija BH rukometaša prije dvije godine igrala na Evropskom prvenstvu u Češkoj.

Utakmicu su bolje otvorili reprezentativci Portugala i poveli rezultatom 4-1 u 6. minuti. Raspoloženi golman Benjamin Burić sa nekoliko odbrana i Igor Mandić sa tri vezana pogotka vraćaju rezultat na početak pa u 10. Minuti rezultat glasi  4:4. Nakon toga slijedi period bolje igre Portugalaca koji dolaze do prednosti od 4 gola razlike (20. minuta 12:8).  Do kraja poluvremena obje ekipe su imale po 5 svojih minuta. Prvo su se naši reprezentativci preko razpoloženog Mandića uspjeli približiti Portugalcima (25. minut 12:11). Nakon toga, do kraja poluvremena Portugalci koriste greške naših napadača te na odmor odlaze sa prednošću od 3 gola razlike 16:13.

Do 45. minute se igralo gol za gol (22:20). Tada Portugalci prave seriju 5:0  pa je u 53. minuti rezultat glasio 27:20. Do kraja utakmice izabranici selektora Emira Junuzovića uspijevaju da smanje rezultat na konačnih 29:24.

Bosna i Hercegovina – Portugal 24:29 (13:16)

Peso de Regua, Portugal. Gledalaca: 350. Isključenja:  BIH 6 minuta, Portugal 6 minuta. Sedmerci: BIH 3/2; Portugal  6/5.

BIH: Burić Benjamin 14 odbrana (1 sedmerac), Efendić 2 odbrane, Mandić 10, Hrbat, Burić Senjamin 1, Zadro, Orlović, Šarenac 1, Delić, Perić 5, Vražalić 5 (2), Stjepanović 2, Hadžiomerović i Cvitanović. Selektor Emir Junuzović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije