Mlade rukometašice BiH pale na ispitu

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Mlade rukometašice BiH pale na ispitu

Adnan Beganović, foto: Branimir Prijak

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj poražena u našem glavnom gradu od vršnjakinja iz Crne Gore, dok je u  drugom susretu grupe 4 Srbija bila bolja od Islanda.

Bh. reprezentativke nakon prvog poluvremena imale su aktivan rezultat, ali su do kraja utakmice gošće potpuno preuzele inicijativu pa je susret okončan rezultatom 19:27.

Naše mlade rukometašice samo u prvih pola sata pružile su ozbiljniji otpor Crnogorkama. Utakmicu je bolje otvorila naša izabrana vrsta, te je nakon dva minuta igre na semaforu stajalo 2:0 u korist naših djevojaka. Međutim, Crnogorke kao da nakon našeg vodstva tek počinju igrati, pa za samo 3 minute prave 5:0 i tako okreću rezultat u svoju korist. Do kraja prvog poluvremena izabranice Radeta Unčanina uspjele su uhvatiti priključak tako da se na odmor otišlo sa samo dva razlike za gošće (11:13).

Drugo poluvrijeme izgledalo je kao da su na teren istrčale dvije posve nove ekipe. Naše mlade djevojke pravile su početničke greške, a Crnogorke su to koristile te iz minuta u minut povećavale prednost i u 43. minuti susreta već imale prednost od 9 pogodaka (13:22). Od 43. minute mlade rukometašiće Crne Gore malo su smanjile tempo igre i znalački privele utakmicu kraju.

U našim redovima treba izdvojiti Josipu Tomić, koja je postigla 7 golova i opravdala ukazano povjerene te golmanicu Anicu Gudelj, dok su ostale reprezentativke odigrale ispod svih očekivanja.

Kod gošći iz Crne Gore najbolje su bile Marković i Mehmedović sa po 6 postignutih golova.


BiH – Crna Gora 19:27 (11:13)
Dvorana: Ramiz Salčin – Mojmilo. Gledaoca: 400. Sudije: Dalibor Jurinović i Marko Mrvica (oba Hrvatska)
Isključenja: BiH 4 minute, Crna Gora 14 minuta. Sedmerci: BiH 1(1), Crna Gora 2(2)

BiH: Halebić 1, Zovko, Bokarić 2, Malanović 2, Mikulić 1, Tomić 7, Marić 1, Gabela, Gudelj, I. Marić 1, Tolić 2, Glibić, Škaljić, Rašidović 2. Selektor: Rade Unčanin
Crna Gora: Vukčević, Premović 2, Vlaović, Mehmedović 6, Joličić 2, Marković 6, Božović 4, Knežević 3, Novaković 1, Tatar, Delić 3, Mišurović, Klikovac, Lazović.
Selektor: Marko Ivanović


Srbija uvjerljiva protiv Islanda

U drugom susretu grupe 4 mlade reprezentativke Srbije očitale su lekciju vršnjakinjama sa Islanda te sasvim zasluženo zabilježile pobjedu rezultatom 35:27.

Sutra su na rasporedu utakmice 2. kola, a sastaju se BiH – Srbija i Island – Crna Gora.

Selektor Srbije, Duško Milić nije krio zadovoljstvo i optimizam pred naredni meč.

"Zadovoljan sam igrom svoje ekipe i nadam se da ćemo sutra pobjediti i domaću selekciju BiH i tako obezbjediti nastup na evropskom prvenstvu.", rekao je on nakon susreta.

Srbija – Island 35:27 (17:11)
Dvorana: Ramiz Salčin – Mojmilo. Gledaoca: 250. Sudije: Yaron Ben Dan i Faran Assaf (oba Izrael).
Isključenja: Srbija 22 minute, Island 8 minuta. Sedmerci: Srbija 3 (3), Izrael 6 (6)

Srbija: Latak, Žunić, Vujković, Rabata, Cvijić 5, Pajić, Oljača, Radojčić 1, Georgije, Nikolić 5, Živković 9, Trifunović 11, Tomanić, Radojević 4. Selektor: Duško Milić
Island: Einardrsdottir, Knutsdottir 3, Ragnarsdottir, Hreinsdottir 1, Gunarsdottir 3, Johannsdottir, Omarsdottir 1, Sigurdardottir 10, Jonsdottir 1, E. Jonsdottir, Ingolfsdottir, Sigurjonsdottir 5, Erlingsdottir, Aladottir 3. Selektor: Arnarson Stefan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.