Mladen Veselinović otišao na dalek put

Ima novi klub

Mladen Veselinović otišao na dalek put

E. Škorić

Mladen Veselinović se krajem prošle godine rastao sa FK Tuzla City, a od danas ima novi klub.

Veselinović je u prvom dijelu sezone odigrao 15 mečeva za Tuzla City i postigao jedan gol, ali je uglavnom šansu dobijao sa klupe.

Bivši igrač tuzlanske Slobode, Željezničara, banjalučkog Borca, Viktorije Plzen, Mosta i Sloge Doboj sada se ponovo uputio u inostranstvu, a karijeru nastavlja u Kazahstanu.

On je danas potpisao ugovor sa ekipom Qyzyljar iz Petropavlovska koja nastupa u prvom rangu kazahstanskog nogometa već četiri godine u nizu. Bosanskohercegovački fudbaler tako će sarađivati sa Ali Aliyjevom koji je u aktuelnoj sezoni predvodeći s klupe novi Veselinovićev klub iz Konferencijske lige izbacio Osijek.

Veselinović nije dobio pravu priliku u Tuzli i odlučio je da ode iz FK Tuzla City. Bilo je ponuda, na kraju je odabrao transfer na daleki Istok.

Inače, posljednje godine proveo je u Tuzli, pošto je prije FK Tuzla City igrao za Slobodu, u koju je stigao iz Željezničara.

Ima bogato iskustvo igranja u Premijer ligi BiH, a ranije se afirmisao kao nogometaš u Češkoj, pa mu još jedan odlazak od kuće neće teško pasti.

Što se tiče Mladenove nove ekipe, sastavljena je uglavnom od domaćih igrača, a od stranaca tu su Hrvat Mateo Muzek, Belgijac Bryan Van den Bogaert, Ukrajinac Yuriy Bushman, Rus Oleg Muračev, Gruzijac Elguja Lobjanidze...

Kazahstanska liga je jako dobra liga sa klubovima poput Astane, Tobola ili Kairata, pa ostaje da vidimo koliko može Veselinovićev tim u novoj sezoni koja tek treba da počne.

Promo

Top Komentari

nakopitam
Pa gdje moze otici iz najgore lige na svijetu, pogotovo ovaj seljacina i krkan?
1 2
user1651398816
Sretno veseli
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi