"Radujem se istinskom derbiju, neka ovo bude uvod u neke bolje dane tuzlanskog fudbala"

Žižović pred meč protiv Tuzla Cityja

"Radujem se istinskom derbiju, neka ovo bude uvod u neke bolje dane tuzlanskog fudbala"

E. Čaušević

Tuzla City i Sloboda igraju sutra gradski derbi u okviru devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzla City je u fantastičnoj dormi i nalazi se na prvoj poziciji sa 19 bodova, ali i utakmicom manje u odnosu na rivale.

S druge strane i Sloboda je veoma dobro otvorila novu sezonu i trenutno je trećeplasirana sa 15 bodova.

Danas je održana i zajednička press konferencija na kojoj se, između ostalih, obratio i trener Slobode Mladen Žižović.

"Drago mi je da konačno Sloboda i Tuzla City igraju istinski derbi. To nije samo gradski derbi nego i derbi kola s obzirom da igraju prva i treća ekipa na tabeli što je vrlo rijetko ko očekivao nakon osam kola. Mi koji radimo sa igračima u obje ekipe sigurno smo vjerovali u naš trenažni proces i okolnosti koje su nas dovele na ove pozicije. Ovom prilikom čestitam Tuzla Cityju na sjajno otvorenoj sezoni i respekt za sve što do sada rade i to je plod dugogodišnjeg ulaganja u klub. Za razliku od nas oni imaju koncept, puno su se oslonuli na individualni kvalitet i na dobre igrače koje mogu priuštiti iz drugih sredina. Mi smo okrenuti više našim igračima koji su prošli našu omladinsku školu i to se malo razlikuje od Tuzla Cityja", rekao je Žižović i dodao.

"Što se tiče sutrašnje utakmice volio bih da ovo preraste u jedan duel koji ćemo svi mi koji smo u sportu njegovati i treba da ga dignemo na jedan veći nivo i da se momci sportski bore na terenu i neka pobijedi bolji. Neka ovo bude uvod u neke bolje dane tuzlanskog fudbala i sporta jer u ovom kraju ima dosta talentovanih igrača".

Oglasi

Osvrnuo se i na igrački kadar Slobode za sutrašnji derbi.

"Sutra imamo određenih kadarskih problema jer smo još više suželi jer ne mogu da nastupe Predragović i Kurtalić zbog kartona, a od ranije nisu u kombinaciji Ramić i Mujagić. Vidjet ćemo kakva je situacija s Hasanovićem, bit će u konkurenciji i ako bude spreman sigurno će nastupiti", kaže Žižović.

Pozvao je navijače oba kluba da u što većem broju dođu sutra na Tušanj.

Pokušat ćemo da anuliramo njihove dobre stvari i sigurno ih imaju dosta. Vrlo raspoloženog Mišića da zaustavimo, mi ćemo tražiti svoju šansu i sigurno ćemo je ostvariti, te pokušati da ih iskoristimo. Pozivam navijače oba kluba da naprave jednu atmosferu koja će se dugo pamtiti i neka pobijedi bolji".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na press konferenciji bio je i kapiten Slobode, Amar Beganović, koji je govorio o sutrašnjem gradskom derbiju.

"Mi smo se u jednom dobrom ambijentu spremali za utakmicu, dobro smo analizirali protivnika koji je odlično otvorio sezonu i zbog toga imamo motiv više. Želimo dati maksimum i da ispunimo sve zadatke koje smo zacrtali. Pozivam navijače da dođu u što većem broju", kaže Beganović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnan tz
Tuzla city trenutno jaca ekipa Ali mi tuzlaci imamo ono nesto Muda
4 2
SenadSadikovic
Samo SLOBODA!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi