Žižović: Mom Radniku želim da se što prije oporavi

Trener Slobode nakon pobjede

Žižović: Mom Radniku želim da se što prije oporavi

E. Čaušević

Fudbaleri Slobode danas su u gostima pobijedili Radnik sa 2:1 u okviru 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Radnik je nakon prvog poluvremena vodio sa 1:0 golom Mateja Jelića iz 22. minute, ali je tuzlanski klub došao do preokreta u nastavku utakmice.

Sloboda je do izjednačenja stigla u 59. minuti utakmice kada je Beganović pogodio s bijele tačke.

No, to je izazvalo veliko negodovanje domaćih jer je Bilobrk odbranio njegov prvi pokušaj, ali je sudija odlučio da se penal ponovi jer je golman Radnika ranije izletio s linije.

Beganović je iz drugog pokušaja uspio da zabije gol i poravna na 1:1. Do konačnog preokreta gosti su stigli deset minuta kasnije kada je strijelac bio Balić za 2:1 što je bio i rezultat utakmice.

Nakon utakmice svoj komentar za Moja TV dao je i trener gostujućeg tima Mladen Žižović.

"Teška utakmica, puno tenzija s obzirom na važnost meča za oba tima. Možda i ne toliko puno prilika. Primili smo jeftino gol, a u drugom poluvremenu smo imali malo sreće", rekao je Žižović i dodao.

"Generalno smo zaslužili danas ovu pobjedu, ali realno i objektivno možda nije Radnik da nas zaslužio da izgubi. Mom Radniku želim da se što prije oporavi, a nama želim da se što prije dođemo do zone opstanka i da na miru pravimo neke stvari za narednu sezonu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je upisala pobjedu kojom je vjerovatno otklonila sve dileme oko ostanka u Premijer ligi, dok Radnik tone sve dublje i ekipa iz Bijeljine je u jako teškoj situaciji.

Tuzlaci su trenutno osmi sa 31 bodom, dok je Radnik predzadnji sa 21 bodom, ali ima i meč više u odnosu na Krupu koja je posljednja s dva boda manje.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi