Jagodić i Radnik u teškoj situaciji: Sloboda preokretom do pobjede u Bijeljini

Tuzlaci odigrali odlično drugo poluvrijeme

Jagodić i Radnik u teškoj situaciji: Sloboda preokretom do pobjede u Bijeljini

Midhat Šljivak

Radnik je u 28. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Bijeljini ugostio tuzlansku Slobodu, a gosti su na kraju slavili pobjedu rezultatom 2:1 i domaće su ostavili u jako teškoj situaciji u borbi za ostanak.

Ekipa Vlade Jagodića jednostavno je morala da pobijedi u ovom meču. Na kraju u tome nije uspjela i timu iz Bijeljine predstoji velika borba za ostanak u društvu najboljih bh. timova.

Nismo previše vidjeli u prvih 15-ak minuta ovog meča, a prvu šansu i to veoma dobru, propuštaju gosti.

Said Husejinović je u 18. minuti dobro centrirao s lijeve strane, Abid Mujagić odlično šutira glavom, ali Luka Bilobrk to fenomenalno brani.

Za razliku od Slobode, Radnik svoju prvu šansu na utakmici koristi i postiže pogodak za 1:0. U 22. minuti Matej Jelić pogađa za vodstvo domaćih, a dosta posla je napravio Jovan Motika koji je upisao asistenciju.

Nakon postignutog pogotka ponovo je uslijedila uspavanka. Nije bilo ozbiljnih šansi na obje strane i na odmor se odlazi vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Oglasi

Sloboda je odlučnije kreće u drugo poluvrijeme, a u 55. minuti gosti su dobili penal. Simonović je srušio raspoloženog Husejinovića i Mateo Musa pokazuje na bijelu tačku.

Odgovornost za izvođenje penala preuzima Dženis Beganović. Luka Bilobrk brani njegov udarac, a Musa na asistenciju pomoćnika ponavlja penal uz velike proteste domaćih igrača.

Odluka se nije promijenila. Beganović ponovo namješta loptu i zatim zabija za izjednačenje rezultata na 1:1 u 60. minuti meča.

Devet minuta kasnije novi šok za domaće. Josip Balić se odlično snalazi u kaznenom prostoru nakon jedne odbijene lopte i svojim prvim golom u dresu Slobode donosi gostima prednost od 2:1.

Radnik potom kreće na sve ili ništa. Stvorili su domaći fudbaleri nekoliko šansi pred golom tuzlanskog tima, ali na kraju nisu uspjeli doći barem do jednog boda. Golubović je u finišu jednom sjajnom odbranom spasio svoj tim i ostalo je 1:2 za goste.

Oglasi

Sloboda je upisala pobjedu kojom je vjerovatno otklonila sve dileme oko ostanka u Premijer ligi, dok Radnik tone sve dublje i ekipa iz Bijeljine je u jako teškoj situaciji.

Premijer liga BiH, 28. kolo:

Radnik - Sloboda 1:2

FK Radnik: Bilobrk, Simonović, Filipović, Milenković, Jelić, Karić, Vušurović, Motika, Šubert, Janjić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda: Golubović, Jusić, A.Beganović, Husejinović, Maksimović, Osmić, Predragović, Ilić, Balić, Mujagić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kurjak
Niko,niko samo Sloboda,samo Sloboda.
4 0
Laola
Vlado kmee
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti