Kome to Žižović šalje poruku? "Mnoge smo demantovali, to ćemo i nastaviti"

Nakon remija protiv Rudar Prijedora

Kome to Žižović šalje poruku? "Mnoge smo demantovali, to ćemo i nastaviti"

A. Čaušević

Rudar Prijedor i Sloboda su odigrali 1:1 u 12. kolu Premijer lige. 

U prvoj izjavi poslije utakmice Mladen Žižović je kazao kako je rezultat bio realan, ali je i poslao poruku svim skepticima koji su sumnjali ovaj tim Slobode.

"Kada sve sebe realan rezultat, spora utakmica, vrijeme koje ne dozvoljava brzu igru, danas smo bili bez šest ili sedam igrača, osvojili smo bod sa sedam igrača iz omladinskog pogona Slobode. Prognozirali su da ćemo se boriti za opostanak, a mi smo četvrti. Moramo imati bolji respekt, prema klubu, momci su osvojili fantastičnih 17 bodova, mnoge smo demantovali i nastavit ćemo da demantujemo", poručio je Žižović.

Na drugoj strani Nikica Milenković je djelovao razočarano jer je njegova ekipa ispustila stečenu prednost i to iz penala za kojeg je priznao da je postoja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pohvalio bih svoje igrače, znali smo da je Sloboda tvrd protivnik, igrali smo disciplinovano, poveli smo u pravom momentu, onda smo sabi sebi napravili situaciju, penal je bio, ruka je bila. Nogomet se igra radi golova, nismo smjeli ovako lako primiti gol. Moramo stvoriti mnogo više situacija da ugrozimoprotivnički gol, ali smo u defanzivi bili dobri. Nogomet je igra koja se igra i sa loptom i bez lopte", rekao je iskusni stručnjak.

Poslije reprezentativne pauze Rudar Prijedor gostuje Širokom Brijegu, a Sloboda dočekuje Radnik.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613424508
E moj zizovicu zadovoljan nisi ti za skobodu mozda gradinu il slaven da vodis
3 8
rame
Cuj nije, pa spasio vas je od ispadanja prosle godine. Ove godine sa mladom ekipom je sasvim pristojno.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi