Žižović se i pored borbe za titulu rastao sa Shkupijem?

Nije vodio ekipu za vikend

Žižović se i pored borbe za titulu rastao sa Shkupijem?

Samir Mlaćo

Iako još uvijek nema zvanične potvrde, bh. trener Mladen Žižović prema svemu sudeći završio je epizodu u Sjevernoj Makedoniji.

Žižović je u Makedoniju stigao na klupu ekipu Shkupi, radio odlične stvari, no sada je sve 'puklo'.

Navodno je došlo do nesporazuma sa prvim čovjekom kluba Aydinom Olgunom, nekada prvim čovjekom NK Čelik Zenica, te su dvije strane odlučile da se raziđu.

Tako prenosi i mediji u Makedoniji, te navode da Žižović nije ni vodio ekipu za vikend.

Navodno je sve 'puklo' tokom sedmice kada je Shkupi u revanš susretu polufinala Kupa poražen od ekipe Tikveša nakon izvođenja jedanaesteraca.

Shkupi je na ovaj meč stigao nakon remija u prvom meču (0:0), a isti rezultat je bio i u revanšu. U penal lutriji radovali su se domaći te igraju finale protiv Voske Sport za koju između ostalih nastupaju Petar Bojo i Miloš Aćimović.

Oglasi

Žižović je u Shkupi stigao iz Saudijske Arabije gdje je bio kratko, a u 21. utakmici upisao je 13 pobjeda, te šest remija i samo dva poraza.

Prethodno je vodio Slobodu, Zrinjski, te Radnik iz Bijeljine.

Nastavlja se borba za prvaka

Shkupi je za vikend u derbiju remizirao kod Sileksa, bilo je 0:0. Kvalitetnu partiju za domaće upisao je defanzivac Muharem Trako, inače posuđeni član FK Sarajevo.

Lider u Sjevernoj Makedoniji je ekipa Struge koja ima 58 bodova, dok je Shkupi na 55, a Shkendija ima 52.

Do kraja sezone ostalo je još pet kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti