Žižović se borio za titulu, ali ostao bez posla, Olgun već pronašao novog trenera

Uzbudljiva završnica sezone u Makedoniji

Žižović se borio za titulu, ali ostao bez posla, Olgun već pronašao novog trenera

Samir Mlaćo

Mladen Žižović i zvanično više nije trener makedonskog Shkupija.

SportSport je to nedavno i najavio, a sada je stigla i zvanična potvrda. Makedonski tim je u međuvremenu doveo i novog trenera.

Iako je Žižović radio kvalitetan posao, te dobijao pohvale, prvi čovjek Shkupija Ajdin Olgun odlučio je da promijeni trenera.

Olgun je nekada bio prvi čovjek NK Čelik Zenica, a zatim je odlučio da se preseli u Sjevernu Makedoniju.

Rastanak sa Žižovićem najavljen je već poslije poraza u polufinalu Kupa kada je Shkupi ispao nakon izvođenja jedanaesterca.

Iako se tim bori za titulu, čelnici Shkupija su odlučili da klub doživi trenersku promjenu, a priliku je dobio Ernest Gjoki iz Albanije.

Oglasi

Gjoki je radio u Albaniji i ima bogato iskustvo, a pamte ga i u Makedoniji. Na klupi Shkendije je bio u sezoni 2020/21, te je osvojio nslov prvaka.

"Sretan sam što sam tu, nadam se da ćemo svi zajedno okrenuti ovih pet velikih utakmica u našu korist. Zašto ne bismo tražili naslov prvaka?", kazao je Albanac.

Ugovor je potpisao do kraja sezone, odnosno na pet kola, kao i za narednu sezonu, sa mogućnošću produženja na još godinu dana.

Zanimljivo da su brojni navijači Shkupija nezadovoljni ovim potezima Olguna i društva, pa je klub i zabranio komentare na facebook stranici.

"FC Shkupi ograničava tko može komentirati ovu objavu", stoji na facebook stranici ukoliko želite ostaviti komentar.

Žižović je u Shkupi stigao iz Saudijske Arabije gdje je bio kratko, a u 21. utakmici upisao je 13 pobjeda, te šest remija i samo dva poraza.

Prethodno je vodio Slobodu, Zrinjski, te Radnik iz Bijeljine.

Lider u Sjevernoj Makedoniji je Struga sa 58 bodova, Shkupi ima 55, a Shkendija 52.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi