Mladi bh. rukometni stručnjak ostaje u Gummersbachu

Emir Kurtagić opravdao povjerenje i dobio novi ugovor

Mladi bh. rukometni stručnjak ostaje u Gummersbachu

A. Beganović

Mladi bosanskohercegovački rukometni stručnjak Emir Kurtagić i u narednoj sezoni sa klupe će predvoditi njemački Gummersbach.

Naime, Kurtagić je na klupu ovog slavnog njemačkog kluba sjeo sredinom sezone nakon što je otkaz dobio Sead Hasanefendić.

Gummersbach je tada bio na samom dnu tabele, a Kurtagić je bio samo privremeno riješenje. Međutim, dobri rezultati ostavili su Kurtagića na klupi do samog kraja sezone, a ponuđen mu je i nastavak saradnje, iako je Gummersbach imao predugovor sa trenerom Huttenberga Janom Gorrom.

Kurtagić je prihvatio ponudu čelnika kluba, tako da će i u narednoj sezoni voditi Gummersbach.

"Oduševljen sam i ponosan što sam dobio povjerenje da i u narednoj sezoni vodim ovaj tim", istakao je mladi bosanskohercegovački stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.