Mladi Brazilci rekord Argentinaca poslali u prošlost

Dvadeset utakmica u nizu bez poraza

Mladi Brazilci rekord Argentinaca poslali u prošlost

Svjetsko prvenstvo u fudbalu U-20 reprezentacija ušlo je u samu završnicu, a veliko iznenađenje priredili su mladi fudbaleri Srbije koji su se plasirali u finale turnira kojem je domaćin Novi Zeland.

Za zlato će se izabranici Veljka Paunovića boriti s vršnjacima iz Brazila koji su do finala stigli pobjedom nad Senegalom, dok su Orlići u polufinalu eliminisali još jedan afrički tim, selekciju Malija.

Trijumfom nad Senegalcima Brazilci su srušili rekord koji su prethodno držali Argentinci, a riječ je o nizu bez poraza na popularnom Mundijalitu. Mlada selekcija Karioka je pobjedom protiv Senegala svoj niz bez poraza produžila na 20 utakmica i tako srušila rekord koji su do sada držali njihovi ljuti rivali, U-20 reprezentacija Argentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.