Mladi fudbaleri Poljske napravili senzaciju na Evropskom prvenstvu

Pala je moćna Italija

Mladi fudbaleri Poljske napravili senzaciju na Evropskom prvenstvu

Mladi fudbaleri Poljske napravili su pravu senzaciju večeras na Evropskom prvenstvu za fudbalere ispod 21 godine. 

Oni su u Bologni porazili favorizovanu Italiju sa 1:0 i na taj način su ostvarili rezultat koji zaista niko nije očekivao.

Iako Italijani u svojim redovima imaju dobro poznate fudbalere poput Chiese, Cutronea, Pellegrinija, Zaniola ili Keana, ipak večeras nisu uspjeli da izađu na kraj sa Poljacima iako su imali gotovo nestvarnu statistiku.

Italijani su uputili čak 41 udarac, ali samo šest u okvir gola. Izveli su deset kornera, nasprem samo dva Poljaka, a posjed lopte je na njihovoj strani bio 65 odsto vremena.

Ipak, statistika kao i obično puno otkriva, ali ništa ne pokazuje, pa je tako bilo i u ovom slučaju. Za pobjedu Poljske pobrinuo se mladi fudbaler Arsenala, Bielik, i to u 40. minuti.

Poljaci nakon dva kola imaju maksimalnih šest bodova, dok su Italijani ostali na tri koliko ima i Španija koja je trećeplasirana u grupi A. Posljednja je Belgija koja nema nijedan bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi