Mladi golman Genka potpisao za M'Gladbach
Mladi reprezentativac Belgije u novom izazovu

Treće pojačanje M'Gladbacha

Mladi golman Genka potpisao za M'Gladbach

Edmir Škorić

Mladi čuvar mreže Genka i Belgije Logan Bailly, prešao je u redove Borussie Mönchengladbach, gdje će provesti naredne četiri godine.

23-godišnjak Logan Bailly je potpisao za njemačkog Bundesligaša, te će po svemu sudeći na golu M'Gladbacha biti do 30. juna 2013 godine.

Bailly je prošle sedmice raskinuo ugovor sa Genkom, a obje strane su bile saglasne da golman U-21 reprezentacije Belgije pronađe novi angažman.

Direktor Borussie Max Eberl je izjavio kako mu je drago što su uspjeli na duži period potpisati sa Loganom, i da će upravo on biti jedan od ključnih igrača u igrama Bundesligaša.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bailly je na Olimpijskim igrama u Pekingu bio na golu mlade Belgijske reprezentacije, koja je na kraju došla do polufinala tog natjecanja. Možda uskoro stane na gol A reprezentacije, pa ga vidimo u dresu svog nacionalnog tima, u mečevima protiv naše reprezentacije.

On je ujedno i treće pojačanje njemačkog kluba u zimskoj pauzi, prije njega svoj potpis na vjernost "crno-zelenim" stavili su Pavao Stalteri i Tomas Galašek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.