Mladi košarkaši BiH prvi na turniru u Travniku

Kadetima trofej

Mladi košarkaši BiH prvi na turniru u Travniku

Košarkaši kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine osvojili su Međunarodni turnir "Travnik 2015" koji je prethodnog vikenda igran u Travniku i na Vlašiću. 

Reprezentacija BiH sačinjena od igrača iz klubova iz Bosne i Hercegovine, predvođena selektorom Josipom Pandžom, finale je izborila pobjedama nad Slovenijom i Srbijom.

U finalu ih je dočekala reprezentacija Zagrebačke županije, a naši momci nisu imali većih problema te su slavili rezultatom  91:61. Treće mjesto je pripalo ekipi Slovenije, čiji igrači su slavili nad Luksemburgom 66:95, dok je peto mjesto pripalo Srbijancima koji su savladali domaćina Travnika.

Za najboljeg igrača je izabran vođa naše reprezentacija Sani Čampara, dok je najbolji strijelac turnira bio Luksemburžanin Ben Kovač.

Selektor Josip Pandža je i prije turnira izjavio za SportSport.ba da je ovaj turnir izuzetno jak i da je odlična provjera za igrače iz naše lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije