Mladi košarkaši KK Bosna na memorijalnom turniru u Valjevu

Od 14. do 17. marta

Mladi košarkaši KK Bosna na memorijalnom turniru u Valjevu

A. Haznadarević

Mladi košarkaši sarajevske Bosne od 14. do 17. marta, učestvovat će na prestižnom memorijalnom turniru Luka Stančić u Valjevu.

Turnir se igra kao uspomena na Luku Stanćića, nekadasnjeg trenera KK Bosna koji je ostavio svoj trag u Jugoslavenskoj košarci, a u sezoni 1974/75 bio je trener Košarkaškog kluba Bosna. To je bila sezona u kojoj je dotadašnji trener Boša Tanjević bio na odsluženju vojnog roka, a pokojni Luka Stančić je u toj sezoni sa uspjehom predvodio popularne studente.

 

Igrači rođeni 1996 godine nastupiće u jakoj konkurenciji sa jos 7 timova iz regiona, a po imenima učesnika očekuje se zanimljiva košarka u naredna 4 dana koliko traje turnir.

 

Grupe, raspored utakmica:

 

Grupa A:  Partizan, Virtus Roma, Metalac, Cedevita

Grupa B: Split, Olimpija, Reggio Emilia, Bosna

 

 

Petak 15.03.

 

15.00 Partizan- Roma

17.00 Split- Bosna

 

Svečano otvaranje

 

19.00 Metalac- Cedevita

21.00 Olimpija- Reggio Emilia

 

Subota 16.03.

 

10.00 poraženi A1/A4- A2/A3

12.00 poraženi B1/B4- B2/B3

 

14.00 pobjednik A1/A4- A2/A3

16.00 pobjednik B1/B4- B2/B3

 

Nedjelja 17.03.

 

11.00 Utakmica za 7. mjesto

13.00 Utakmica za 5. mjesto

 

15.00 Utakmica za 3. mjesto

17.00 Finale

 

KK Bosna ucestvuje na turniru sa ambicijama za najvisi plasma. O nastupu, ekipi i ambicijama Bosne u narednom periodu govori Armin čengić, pomoćni trener seniorske ekipe i KK Bosne .

 

"Juniorska ekipa KK Bosna je ekipa koja je pažljivo selektirana i mislim da će već u narednoj sezoni neki od ovih igraca nastupati za seniorsku ekipu. Turnir na kojem nastupamo ovog vikenda je veoma jak i to je prava prilika da vidimo naš kvalitet koji sasvim sigurno posjedujemo. Ekipa je mlađa godinu dana od večine drugih ekipa, ali to je naš izbor jer mislimo da u generaciji rođenoj 1996. godine ima više potencijala za seniorsku košarku od one godinu dana starije. Najvažnije je ko će od ovih igrača igrati za seniore jer uspjesi i dobri rezultati u mlađim kategorijama sami po sebi ne znače ništa."

 

"Mislim da će ovo biti dobra priprema za još jedan turnir na koji smo pozvani početkom aprila u Budimpešti. Na tom turniru će učestvovati još i Partizan, Cibona, Žalgiris, Real Madrid i domaćin i organizator turnira Vasas iz Budimpešte", istakao je Čengić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.