Mladi košarkaši posramili Kipar

Nova uvjerljiva pobjeda

Mladi košarkaši posramili Kipar

Midhat Šljivak

Mlada košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pregazila je večeras na Ilidži selekciju Kipra 104:56 u susretu drugog kola Evropskog prvenstva B divizije.

Bez ikakvih problema je naša selekcija došla do nove pobjede. Već nakon prve dionice bilo je osam razlike u korist naših košarkaša 20:12, da bi Kipar pravu katastrofu doživio u nastavku. 

Dominirala je bh. selekcija u drugoj dionici. Jusuf Nurkić i ekipa su za svaki potez nagrađeni aplauzima, a na odmor je naša selekcija otišla s uvjerljivih 23 poena prednosti, 49:26.

Nastavak je donio još uvjerljiviju igru. Prednost se povećavala iz napada u napad, da bi nakon tri dionice bilo nevjerovatnih 41 razlike u korist izabranika Alena Abaza, 76:35. 

Posljednji period je također bez većih problema naša selekcije riješila u svoju korist. Publika na Ilidži je svaki potez znala nagraditi, a na kraju je ostvarena uvjerljiva pobjeda nad slabašnim Kipranima.

Haris Delalić je predvodio bh. tim sa 18 poena, Ermin Dedić je dodao 15, a Jusuf Nurkić je uz 14 poena imao i osam skokova, te devet blokada. Mantovani je za goste ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.