Mladi nogometaš Montpelliera u umjetnoj komi, prvi je u Ligi 1 s koronavirusom

Bore mu se za život

Mladi nogometaš Montpelliera u umjetnoj komi, prvi je u Ligi 1 s koronavirusom

E. Škorić

Nogometaš Montpelliera Junior Sambia smješten je na intenzivnu njegu u četvrtak.

Sambia je ove sezone odigrao 17 utakmica u Ligi 1 i postigao je jedan gol, a rođen je u Lyonu i prije tri dana je zbog jakog gastroenteritisa hospitaliziran, a prvi testovi za Covid-19 bili su negativni.

Imao je velikih poteškoća s disanjem, sada je na intenzivnoj njezi, a u međuvremenu se ispostavilo da je pozitivan na virus.

Smješten u umjetnu komu, a u noći s četvrtka na petak ustanovljeno je da je zaražen. On je ujedno prvi igrač u Ligi 1 koji je pozitivan na Covid-19.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Nakon probavnih i respiratornih problema, jedan od naših igrača već je dva dana hospitaliziran u Montpellieru, u specijaliziranom okruženju radi stjecanja odgovarajuće njege", objavio je Montpellier.

Francuska je zabilježila više od 120.000 slučajeva koronavirusa s više od 20.000 smrtnih slučajeva i 42.000 oporavljenih.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi