Mladi Španci su prvaci Evrope!

U finalu bolji od Njemačke

Mladi Španci su prvaci Evrope!

Mlada fudbalska reprezentacije Španije popela se večeras na krov Evrope. 

Španci su u finalu igrali protiv Njemačke na Dacia Areni u Udinama te pobijedili sa 2:1.

Na samom otvaranju meča dalo se naslutiti da će ovo biti noć 'Crvene furije' jer je Fabian Ruiz, fudbaler Napolija, postigao vrlo lijep gol sa 20-ak metara za vodstvo svoje selekcije. Do kraja prvog dijela nije bilo većih uzbuđenja pa se na odmor otišlo pri rezultatu koji je postavljen u 7. minuti.

U nastavku meča Nijemci su krenuli nešto ofanzivnije što je ostavilo prostor za napade Španije, a jedan takav iskoristio je fudbaler Dinamo Zagreba Dani Olmo koji pogađa za 2:0.

Nijemci su kasnije krenuli na sve ili ništa te su stigli do jednog gola i to u 88. minuti preko Amirija. Ipak, vremena za izjednačenje baš i nije bilo...

Španija je na ovaj način ostvarila i četvrtu vezanu pobjedu na turniru koja joj je donijela i titulu.

Za kraj ćemo nabrojati i početnu postavu mladih Španaca, jer ko zna, možda će neki od ovih fudbalera u budućnosti biti velike zvijezde. Treba reći i to da su pojedinci već sada u velikim klubovima i igraju zapaženu ulogu.

Španija: Sivera, Junior, Aguirregabiria, Vallejo, Nunez, Ruiz, Roca, Fornals, Caballos, Olmo, Oyrzabal.

Top Komentari

ljiljan
ocigledno je bilo previse navest i pocetni sastav Njemacke
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi