Mladi Turčin oduševio stručnjake
Enes Kanter nagovještava veliku karijeru

Enes Kanter već sada puni naslovnice

Mladi Turčin oduševio stručnjake

Nakon još jednog Nike Hoop Summita u Portlandu košarkaški stručnjaci pričaju samo o jednom imenu, Enesu Kanteru. Turski 17-godišnjak zadivio je svijet svojom izvedbom.

U porazu reprezentacije Svijeta od Amerike (97:101) Kanter je upisao 34 poena i 13 skokova za samo 24 minute koliko je proveo na parketu. Najbolji do Kanterovog nastupa bio je Dirk Nowitzki, koji je 1998. godine  ubacio 33 poena.

„34 poena i 13 skokova za samo 24 minute zbilja je nešto impresivno. On je jedan od najboljih igrača koje sam vidio u posljednje vrijeme“, rekao je za Kantera selektor selekcije svijeta, Rob Beveridge.

Enes Kanter je igrač američke univerzitetske ekipe, Kentucky, koju s klupe vodi sjajni John Calipari. Prema mišljenju mnogih stručnjaka Enes Kanter je predviđen za prvi izbor NBA drafta 2011. godine.

U mlađim kategorijama turske selekcije Kanter je pokazivao veliki talenat, a najvjerovatnije će se naći i na spisku selektora Bogdana Tanjevića za SP koje se igra ove godine u Turskoj. Inače, ovo je bila 10 pobjeda mladih Amerikanaca nad svojim vršnjacima iz ostatka svijeta u posljednjih 13 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.