Mladi Zmajevi večeras protiv Njemačke

Čeka nas novi izazov

Mladi Zmajevi večeras protiv Njemačke

S. Mlaćo

Mlada reprezetnacija naše zemlje večeras od 18:15 igra meč kvalifikacija za EP protiv Njemačke.

Domaći su svakako veliki favorit, no naši momci se žele predstaviti u što boljem svijetlu.  Selektor Starčević je optimista.

„Mogu da iskažem veliko zadovoljstvo jer je svih 25 igrača koji su došli na okupljanje na najbolji način odgovorilo zadacima koje smo stavili pred njih. Uradili smo sve ono što je trebalo kako bismo odigrali jednu kvalitetnu utakmicu protiv favorizovanog protivnika. Ako ovu energiju koja je postojala na treninzima prenesemo na utakmicu, bićemo na dobrom putu da se kvalitetno suprotstavimo Njemačkoj i nadam se dođemo do pozitivnog rezultata.“

O reprezentaciji Njemačke Starčević kaže:

„To je jedna od najkvalitetnijih selekcija u Evropi i svijetu. Sigurno je da su očekivali da će biti prvi na tabeli, međutim i Belgija je kvalitetna ekipa iz naše grupe i u vrhu je. S tim u vezi ova utakmica je za njih od izuzetne važnosti. Ni njih nisu zaobišli problemi zbog korona virusa, te će biti oslabljeni. Međutim i takvi su pokazali moć u utakmici sa Moldavijom i mi smo svjesni njihovog kvaliteta. Nadam se da ćemo mi disciplinovanom i odgovornom igrom uspjeti da neutrališemo te njihove kvalitete i brzom tranzicijom pokušati da dođemo do pogotka i dobrog rezultata.“

Meč Njemačka – BiH igra se sa početkom u 18:15 sati. Naši momci su trenutno na trećoj poziciji sa osam osvojenih bodova, Njemačka ima 12, a vodeća Belgija 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi