U Mladosti već imaju računicu koliko im bodova treba za opstanak

Trenutno su u sigurnoj zoni

U Mladosti već imaju računicu koliko im bodova treba za opstanak

A. Čaušević

Mladost je, ne računajući nekoliko uvodnih kola kada ih je "pokosio" koronavirusa praktično cijelu sezonu u sigurnoj zoni. 

U 28. kolu ekipa iz Doboja kod Kaknja je gostovala Krupi i na kraju je doživjela ubjedljiv poraz rezultatom 3:0. Za domaće su pogađali Dujaković iz penala te Mandić i Nikolić.

Bez obzira na poraz Mladost je ostala u sigurnoj zoni s tim da sada u odnosu na 11 mjesto kojeg drži Krupa ima pet bodova prednosti.

Do kraja sezone je ostalo pet kola, a Nemanja Miljanović je već iskalkulisao koliko će njegovom timu biti potrebno za opstanak. Njegova računica kaže da su u pitanju četiri boda.

"Za nas je ovo bila još jedna bitna utakmica, pošto je svako kolo manje mečeva. Očekuje nas još pet teških susreta i kalkulišemo da nam trebaju još četiri boda za opstanak", rekao je Milanović poslije poraza od Krupe.

"Znali smo da će biti teško, Krupa igra dobro u posljednje vrijeme. Krenuli su bolje, bili agresivniji, imali sreću da povedu na vrijeme. Zalaganje je bilo dobro, ali nismo naučili na ovu podlogu, što je bitna stavka. Mi se okrećemo narednoj utakmici protiv Radnika", kazao je iskusni stručnjak.

Miljanović protiv Krupe nije mogao računati na suspendovanog Anesa Alića dok su Amer Hiroš i Nedim Hadžić cijeli meč odgledali s klupe za rezerviste, pa se možda i tu krije razlog visokog poraza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ekipa iz Doboja kod Kaknja bi dobar dio posla mogla uraditi već u naredna dva kola. Prvo će biti domaćin Radniku, a zatim slijedi i duel sa Olimpikom u gostima.

U posljednja tri kola Mladost će biti domaćin timovima iz vrha, Sarajevu i Veležu, dok će gostovati Širokom Brijegu u 32. kolu.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi