Krupa razbila Mladost i pobjegla sa dna tabele

Uvjerljiv trijumf domaćeg tima

Krupa razbila Mladost i pobjegla sa dna tabele

M. Šljivak

Krupa je 28. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu savladala Mladost Doboj Kakanj s 3:0 i pobjegla je sa začelja tabele gdje se sada nalazi Radnik iz Bijeljine.

Ekipa s Vrbasa je s imperativom pobjede ušla u ovaj meč, a trener gostiju Nemanja Miljanović je napravio nekoliko iznenađenja u sastavu gdje ponovo nije bilo bitnih karika Amera Hiroša i Nedima Hadžića, koji su ostali na klupi.

Domaći tim je krenuo ofanzivno u ovaj meč, a takva igra im se isplatila već u 10. minuti kada dolaze do vodstva.

Dedić je skrivio penal nad Mandićem, odgovornost za njegovo izvođenje preuzima Nikola Dujaković i precizno pogađa za prednost od 1:0.

Isti igrač šest minuta kasnije ima priliku da postigne i drugi gol. Ovog puta Velić sjajno brani i spašava svoj tim.

Nastavili su domaći s napadima i u 28. minuti postižu i drugi pogodak. Ovog puta mrežu Velića pogađa Nikola Mandić za sigurnih 2:0.

Oglasi

Krupa potom stvara još dvije sjajne šanse. Dujaković u 38. minuti dobro šutira tik pored gola, a četiri minute kasnije Velić brani udarac Karišika.

Prvo poluvrijeme okončano je još jednim pokušajem Dujakovića koji šutira preko gola i na odmor se odlazi vodstvom domaćeg tima od 2:0.

Nastavak meča nije ponudio previše. Gosti su u 65. minuti tražii penal, smatrali su da je Pavlović igrao rukom, ali je Miloš Gigović samo odmahnuo rukom.

Do kraja meča Krupa postiže i treći pogodak. Igrala se 81. minuta kada je Lazar Nikolić pogodio za konačan rezultat susreta od 3:0.

Krupa je ovom pobjedom skočila na 11. mjesto, ostavila je Radnik na dnu, dok je Mladost na devetom mjestu sa 27 bodova.

Oglasi

Premijer liga BiH, 28. kolo:

Krupa - Mladost 3:0

Krupa: Kolak, Karišik, Redžić, Pavlović, Dujaković, Jović, Mumunović, Galić, Maksimović, Vukmanović, Mandić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Velić, Šabanović, Sadiku, Ćerimagić, Miljanović, Jahić, Dedić, Handžić, Dejanović, Vladić, Begić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hamid
Mladost vise ni sahadzija nece sastavit
3 4
kurjak
Kad saberem dva i dva, iz lige ispada sigurno Radnik.Ko je drugi,Krupa nije sigurno,znači Olimpi ili Mladost.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi