Mladost i Zvijezda imaju iste ambicije pred semberski derbi

Rezultatski beznačajan meč

Mladost i Zvijezda imaju iste ambicije pred semberski derbi

M. Jakovljević

U posljednjem 32. kolu Prve lige RS, u okviru plej offa Lige za prvaka, igra se još jedan semberski derbi u kojem Mladost u Velikoj Obarskoj dočekuje rivala Zvijezdu 09 iz Etno Sela Stanišići.

Utakmica nema poseban takmičarski značaj osim prestiža. Eventualna pobjeda gostima može donijeti  šansu da budu treći ako da konkurenti Kozara i Tekstilac izgube.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Želimo dostojanstveno i pošteno završiti sezonu i to pobijedom protiv ljutog rivala kojeg izuzetno cijenimo. Još pamtimo onu katastrofu protiv njih doživljenu na ovom istom stadionu. Mi ćemo ići na pobjedu kao i na svakom drugom susretu. Pokušat ćemo biti treći, očekujući rezultate sa drugih terena. Ipak moramo biti zadovoljni sezonom jer mi smo novajlije u ligi", rekao je vezista Zvijezde 09 Aco Đokić.

"I u ovoj utakmici od svojih igrača tražim pobjedu, bez obzira što nam ona ne donosi ništa. Igrat će mo  našu igru za našu dušu i da bar u semberskom derbiju obradujemo naše navijače ", rekao je kapitem Mladosti Miroslav Jevtić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi