Mladost iz Malešića korača ka Prvoj ligi

Druga liga FBiH - grupa Sjever

Mladost iz Malešića korača ka Prvoj ligi

Edmir Škorić

Slaven, Odžak 102, Mladost i Dizdaruša bili su sigurni domaćini u susretima 14. kola Druge lige FBiH - grupa Sjever.

Slaven je u Živinicama bio bolji od Mladosti iz Puračića, a rezervisti Šemić i Aličić donijeli su domaćem timu pobjedu sa po jednim golom u samoj završnici meča.

Odžak 102 je pred svojim navijačima s 2:1 dobio kalesijsku Bosnu. Savić je s dva gola preokrenuo rezultat u korist domaćih jer su gosti od 56. minute vodili 1:0, kada je Ibrahimović pogodio.

Rudar je u Tojšićima dobio Slogu sa 1:0, a jedini gol postigao je Mušić u 76. minuti. Dizdaruša je u Brčkom s 3:0 bila bolja od Radnika iz Lipnice uz dva nova gola sjajnog Guše, dok je istim rezultatom Mladost u Malešićima savladala Ingram. Bašić, Mujkić i Hasić zabijali su za Mladost.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Mladost je vodeća na tabeli sa 31 bodom, dok drugoplasirani Prokosovići imaju šest bodova manje i utakmicu manje.

Druga liga FBiH - grupa Sjever, 14. kolo:
Slaven - Mladost P. 2:0 (Šemić 87, Aličić 90)
Odžak 102 - Bosna Kalesija 2:1 (Savić 60, 78/ Ibrahimović 56)
Sloga T. - Rudar 0:1 (Mušić 76)
Dizdaruša - Radnik 3:0 (Livadić 27, Gušo 29, 76)
Mladost M. - Ingram 3:0 (Bašić 41, Mujkić 49, Hasić 59)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.