Mladost na Otoci bez kartoniranog Begića
Mladi reprezentativac BiH i veznjak Mladosti u meču protiv Željezničara je dobio treći žuti karton i neće biti u konkurenciji za važnu utakmicu na Otoci protiv Olimpika

Hadžić se oporavio od povrede

Mladost na Otoci bez kartoniranog Begića

D. Kurbegović

U utorak i srijedu se igraju utakmice 17.kola Premijer lige BiH. Još dva kola su ostala do kraja prvog dijela sezone i sigurno da će nam utakmice u srijedu i subotu kada je na rasporedu posljednje 18.kolo donijeti dosta uzbuđenja kako u borbi za vrh tabele, tako i na samom dnu.

Derbi ekipa kojima je u ovoj sezoni cilj opstati u Premijer ligi igra se u srijedu na Otoci, gdje će Olimpik dočekati tim Mladosti. Ekipa iz Sarajeva u prošlom kolu pobijedila je Tuzla City rezultatom 3:2, te s mnogo optimizma dočekuje Mladost koja je kod kuće u petak poražena od Željezničara 0:4.

Mladost u Sarajevo putuje sa 16 bodova na svome kontu, odnosno šest više od Olimpika, koji je trenutno s Krupom na začelju tabele. Sigurno da su domaći nogometaši pod većim pritiskom, ali i Mladost ne smije dozvoliti da upiše poraz na Otoci jer bi im Olimpik prišao na samo tri boda zaostatka.

Šef stručnog štaba Nemanja Miljanović za ovaj meč neće moći računati na kartoniranog mladog reprezentativca Amara Begića, ali pozitivna vijest je što će u ekipi biti najbolji strijelac Nedim Hadžić, koji zbog problema sa zadnjom ložom nije igrao protiv Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvoj utakmici ovih klubova igranoj u Kaknju u okviru 6.kola Mladost je golom Amera Hiroša slavila pobjedu 1:0 protiv Olimpika. Nema sumnje da nas očekuje zanimljiva utakmica na Otoci u borbi za bodove koji će dosta značiti u nastavku sezone.

Top Komentari

Hamid
STETA STO NE IGRA BEGIC. U STARTU OLYMPIC IMA IGRACA MANJE. STAVITE GUZIJANA U EKIPU, AKO IMA SANSE, DA COVJEK DOKAZE KOLIKO VRIJEDI
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi