Mladost ostala bez igrača: Gačan u Sloveniji
Foto: SportSport.ba

Potpisao za Domžale

Mladost ostala bez igrača: Gačan u Sloveniji

Ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja u sljedećoj sezoni neće moći račuanati na Faruka Gačana. 

Nakon tri sezone provedene u ovom premijerligašu Gačan je pronašao novi angažman izvan BiH, tačnije u Sloveniji, gdje je potpisao za Domžale. 

"Faruk je igrač koji ispunjava sve naše zahtjeve i sigurno će predstavljati pojačanje. Bit će vrlo koristan u zračnim duelima, što nam je često uzrokovalo probleme, ali svjesni smo također da će biti potrebno vrijeme da se prilagodi na naš sistem rada", kazao je sportski direktor kluba Matej Oražem. 

Ovaj korpulentni stoper je prije potpisa za Domžale odigrao dvije pripreme utakmice na kojima je zadovoljio ukuse struke, nakon čega se slovenačkom prvoligašu obavezao na trogodišnju vjernost. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kroz dosadašnju karijeru Gačan je igrao još u Bosni iz Visokog, a prošao je omladinske selekcije Željezničara.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi