Mladost osvojila simpatije: Miljanovićev rukopis mladi momci prenijeli na teren

Mensur Mušija i pored poraza zadovoljan, te optimističan

Mladost osvojila simpatije: Miljanovićev rukopis mladi momci prenijeli na teren

S. Mlaćo

Hrabra Mladost osvojila je sinoć simpatije svih ljubitelja fudbala u našoj zemlji, ali i onih šire koji su imali priliku gledati meč protiv Zrinjskog koji je odigran sinoć.

Iako je Zrinjski bio favorit, Mladost je izašla hrabro i nije se predavala nijednog momenta, pa ni od 15. minuti kada je Dražen Marić iz Bijeljine isključio Azura Mahmića i ostavio Dobojlije sa desetoricom. 

Jasan je u igri Mladosti rukopis trenera Nemanje Miljanovića za kojeg se već sada može reći da donio nešto novo u bh. nogomet.

Miljanović iza sebe ima bogato iskustvo u Švedskoj, a sa mladom ekipom odlučio je da igra otvoreno svaki meč, bez obzira ko je na drugoj strani. Najavio je to po dolasku, te jasno kazao da je u ligi kakva je Premijer liga mladi igrači moraju dobijati šansu, ali istu i opravdati. Nije ostalo na riječima, Miljanović mnogo pažnje poklanja analizi svog tima, ali i rivala, pa ne čudi što ni Plemići nisu imali ideje, a njegovi momci ginuli za svaku loptu.



Mladost je protiv Olimpika (1:0) odigrala sjajan meč, a gosti da skoro nisu zaprijetili. I sinoć je Mladost bila ravnopravna sa igračem manje, no do bodova nisu mogli.

"Žao nam je zbog poraza, ali sinoć smo imali 6 nogometaša do 21. godine, te na klupi pet do 21. godine. Imamo perspektivnu ekipu, fino igramo, došli smo i do kondicije. Bit će tu uskoro i Ćerimagić, kvalitetan je igrač, a jučer nam je nedostajao Nikolić", kaže za SportSport.ba prvi čovjek Mladosti Mensur Mušija koji nije želio o suđenju sinoć, iako je po mnogima mogao dosta toga reći.

U svakom meču Mladost dobije 'novog' igrača, nekog ko na sebe skrene pažnju. U Mostaru je taj epitet ponio Anđelo Guzijan (20).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ima u ovoj ekipi karaktera, borbenosti, ali i znanja. Bitno je da vidimo želju i volju uvijek", dodao je vidno zadovoljni Mušija.

U narednom kolu Mladost dočekuje Velež. Opet rival iz Mostara, no u Doboju kod Kaknja su optimisti, a svakako da imaju puno razloga za to.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MLADOST
Fino, borbeno, samo nastaviti.
0 0
Brazuka
Samo mladi igrači, bravo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti