Mladost pokvarila rođendan očajnom Sarajevu

Premijer liga BiH, 13. kolo:

Mladost pokvarila rođendan očajnom Sarajevu

Fudbaleri Mladosti nanijeli su peti ovosezonski poraz aktuelnom bh. prvaku Sarajevu. Meč odigran na stadionu u Doboju kod Kaknja okončan je rezultatom 2:1 u korist domaće momčadi.

Na prvo ozbiljnije uzbuđenje čekalo se do 19. minute. Rizvanović je iz lijepe akcije uputio centaršut, ali pokušaj domaćih završava u rukama Plakala. Sarajevo je uzvratilo samo minutu kasnije, međutim očajan pokušaj Radovca nije predstavljao prijetnju po gol Mladosti. 

Mladost je u nastavku uspjela uspostaviti terensku inicijativu, a najbolju šansu pred golom gostiju iskoristio je Dilaver u 22. minuti i na sjajan način donio svom timu minimalno vodstvo. 

U nastavku susreta izabranici Miodraga Ješića svim silama su željeli doći do izjednačenja. Velkoski je u 32. minuti sa velike udaljenosti šutirao prilično loše, da bi potom dvije minute prije kraja poluvremena Barbarić nakon kornera glavom pogodio za izjednačenje. 

Samo minutu nakon izjednačenja Mladost je bila u situaciji da vrati prednost. Veliku opasnost za Sarajevo napravio je Ramović, ali ovaj put prečka je bila saveznik gostiju i rezultat je ostao nepromijenjen do kraja poluvremena. 

Drugi dio utakmice ponudio je bolju igru Mladosti. Već na početku udarac Dilavera odbranio je Plakalo, nekoliko minuta kasnije zaprijetio je i Kovač. Isti igrač je u 66. minuti odlično reagovao nakon centaršuta Ramovića, koji je po desnoj strani prošao indisponiranog Kadušića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šanse Sarajeva u nastavku nisu bile dovoljno opasne po gol Hadžića, sve do 86. minute kada je udarac Bekića izblokirao jedan od obrambenih igrača Mladosti. Minutu kasnije kolosalnu šansu propustio je Barbarić i mreže su mirovale do kraja utakmice. 

Novom treneru Miodragu Ješiću bit će teško vratiti Sarajevo na trijumfalni put, posebno u okolnostima velikog pritiska koji će ga sigurno pratiti na klupi tima sa Koševa. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.