Mladost pregazila Vitez, protiv Travnika u finalu

Turnir u Vitezu

Mladost pregazila Vitez, protiv Travnika u finalu

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja i Travnika plasirali su se u finale Memorijalnog turnira "Galib Mujičić 2015".

 Turnir se organizuje tradicionalno 20. put zaredom, a organizator je FK Vitez iz Viteza. Turnir se organizuje u čast Galiba Mujičić, legendu viteškog i bh. nogometa. Galib je svoj život izgubio u ratu, a u svojoj karijeri je nastupao za Vitez, Čelik i Rudar iz Kaknja.

Na otvaranju turnira snage su odmjerili domaći Vitez i Mladost DK. Nogometaši Mladosti u izmjenjenom sastavu su blago rećeno ponizili domaćina, a rezultat je na kraju glasio 1:6. Domaći su mogli doći do vodstva sa penala međutim kapiten Haskić je katastrofalno izveo jedanaesterac. Vrlo brzo odgovaraju gosti te postižu pogodak. Gol je postigao Kovač. Do kraja poluvremena još dva gola u mreži domaćih u izvedbi Kovača i Durmića.

Na otvaranju drugog poluvremena Durmić povećava na 4:0, a rezervista Zukan smanjuje na 4:1. Do kraja Mladost je povećala rezultat na 6:1 i to golovima Dilavera i Čovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U drugoj utakmici na turniru po izuzetno teškom vremenu utakmicu su odigrali Travnik i Rudar iz Kaknja. U prvom poluvremenu znatno bolje je stajala ekipa Vezira. Međutim promjene rezultata nije bilo sve do 90. minute kada prinova iz FK Sarajevo postiže svoj prvijenac. Golmana Rudara savladao je Alem Plakalo.

Za treće mjesto snage će odmjeriti FK Vitez i Rudar Kakanj, danas sa početkom od 16:00 sati, dok će Mladost DK I Travnik za prvo mjesto igrati od 18:00 sati.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.