"Pobjeda protiv Borca je prošlost, okrećemo se Sarajevu"

Golman Mladosti Emil Velić

"Pobjeda protiv Borca je prošlost, okrećemo se Sarajevu"

E. Škulj

Dobojska Mladost je upisala svoj treći trijumf u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i zasjela na sami vrh tabele sa maksimalnim učinkom od devet bodova. 

Tim iz Doboja kod Kaknja je na gostovanju u Banja Luci savladao domaći Borac minimalnim rezultatom 1:0 ranim golom Aladina Šišića iz druge minute. Ekipa Edisa Mulaliće je još jednom odigrala sjajan susret, a heroj pobjede crvenih iz Doboja je sigurno golman Emil Velić.

Sjajni golman dobojskog tima je u 16. minuti susreta odbranio jedanaestarac Bojanu Puzigaći, a onda je u nekoliko navrata spasio svoj gol i sasvim sigurno ponio epitet igrača susreta. 

''Velika pobjeda za nas. Odigrali smo sjajno. Brzo postigli gol i to je igrače Borca šokiralo. Nakon toga su dobili i crveni karton, a mi smi ih imali u knock downu. Nismo uspjeli na vrijeme riješiti susret i onda smo strepili. Bilo je dosta prekida, a to je segmet igre u kojem su oni dosta jaki. Na kraju je sve super završilo. Najbitnija je pobjeda koju smo svi željeli i sada smo na vrhu BH Telecom Premijer lige BiH'', rekao je Emil Velić, mladi golman Mladosti DK u izjavi za SportSport.ba, a potom se osvrnuo na predstojeći susret:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

''Ne želimo se ovdje zaustaviti i uspavati. Želimo u svakom susretu da damo posljednji atom snage i da odigramo što bolje. Već sada smo zaboravili ovu pobjedu i okrećemo se susretu sa Sarajevom. Bordo tim je nakon poraza od Gabeljana kao ranjeni lav. Moramo biti oprezni i maksimalno koncentrirani i raditi dobro cijelu sedmicu koja je pred nama kako bi maksimalno odradili susret i nastavili naš sjajan niz. Ne interesuje nas ko je na suprotnoj strani. Sami smo sebi najbitniji i idemo utakmicu po utakmicu'', zaključio je golman koji je već u dva susreta u novoj sezoni sačuvao svoju mrežu netaknutom.

U duelu sa Sarajevom Mladost će biti znatno oslabljena budući da će susret u Doboju propustiti kartonirani Karahmet i Šišić, a upitan je i nastup Milivoja Lazića koji je dobio neugodan udarac u susretu drugog kola kada je Mladost savladala sarajevski Željezničar. 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi