Mladost u najjačem sastavu dočekuje Zrinjski
Kakanjci igraju dosta dobro u ovoj sezoni, te su trenutno na plus devet iznad zone ispadanja

Begić se nakon suspenzije vraća u tim

Mladost u najjačem sastavu dočekuje Zrinjski

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja pobjedom nad Olimpikom u gostima napravili su veliki korak ka cilju u ovoj sezoni, a to je opstanak u Premijer ligi.

Izabranici Nemanje Miljanovića trenutno su na 19 bodova, te dijele poziciju osam na tabeli s istim brojem bodova kao i tuzlanska Sloboda. Pobjedom u Sarajevu, ekipa Mladosti trenutno je na plus devet od Krupe i Olimpika koji su u zoni ispadanja.

Vremena za slavlje nakon velike pobjede protiv Olimpika nema jer u nedjelju u Kakanj stiže jedna od najboljih ekipa u ligi, mostarski Zrinjski. Kakanjci će u ovaj duel sigurno ući pod manjim pritiskom nego gosti, koji u Kakanj dolaze da se iskupe za poraz protiv Željezničara na svome terenu.

Stručni štab Mladosti za meč protiv Zrinjskog na raspolaganju će imati sve nogometaše, budući da se u tim vraća i mladi reprezentativac Amar Begić, koji je zbog tri žuta kartona propustio gostovanje u Sarajevu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo da se u posljednjih 12 mečeva koliko su se ukupno sastali Mladost i Zrinjski, ekipa iz Kaknja nema pobjede nad klubom iz Mostara. Popularni Plemići slavili su čak u osam navrata, dok su četiri utakmice završene bez pobjednika.

Top Komentari

user1605368976
Pobjediti će Zrinjski il ovako il onako,Mladost će mirno da prezimi.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi