Velika pobjeda Mladosti na Otoci

Hiroš i Dedić pogađali

Velika pobjeda Mladosti na Otoci

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Mladost Doboj Kakanj je u susretu 17. kola Premijer lige BiH savladala Olimpik na Otoci rezultatom 0:2.

Olimpik je bio bolji tim u prvom poluvremenu, ali domaći svoje šanse za razliku od protivnika nisu koristili.

Ipak, prvu pravu šansu propuštaju gosti kada je Vazda u 15. minuti dobro šutirao, ali Hadžić sjajno brani. Minut kasnije gosti su poveli. Hiroš izlazi sam pred domaćeg golmana i zatim ga rutinski matira za prednost gostiju od 0:1.

Nakon primljenog gola domaći se bude. Karić u 22. minuti šutira pravo u Bukvića, tri minute kasnije golman gostiju loše reaguje nakon ubačaja, ali je grešku u posljednjem trenutku uspio ispraviti.

Lekanić u 30. minuti propušta sjajnu šansu. Njegov topovski šut pogađa prečku, a tri minute kasnije i Muminović pokušava, pravo u Bukvića.

Olimpik je u 36. minuti imao još jednu veliku šansu. Bukvić loše interveniše, lopta dolazi do Osmanovića, ali ovaj šutira preko gola. Osmanović je pokušao i u nadoknadi prvog dijela, Bukvić ovog puta sjajno brani i to je bilo sve u prvom poluvremenu.

Domaći tim i u nastavku promašuje nevjerovatne stvari. Lekanić u 54. minuti pogađa ponovo prečku, da bi zatim u nastavku akcije Đoko Milović promašio dvije nestvarne šanse. Prvo mu je Bukvić skinuo udarac, a zatim defanzivac domaćeg tima promašuje prazan gol.

Pokušavao je Olimpik na sve načine da probije otpor Mladosti. Nisu uspjeli u tome, da bi zatim u 87. minuti gosti stavili tačku na ovaj meč, a za konačnih 0:2 je zabio Dedić.

Premijer liga BiH, 17. kolo:

Olimpik - Mladost 0:2

Olimpik: Hadžić, Milović, Ojdanić, Muminović, Osmanović, Karić, Perišić, Hadžanović, Lekanić, Dujmović, Šišić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Bukvić, Alić, Žulj, Vazda, Hadžić, Hiroš, Šišić, Lalić, Dedić, Mahmić, Nikolić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino69
Krupa i Olimpik(ili Radnik) lete iz lige
2 0
Nele.
Nikad dvije dobre sastavit.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi