Ko je kako glasao u IO NSBiH na žalbu Mladosti?

Idu u niži rang

Ko je kako glasao u IO NSBiH na žalbu Mladosti? · Ekskluzivno

E. Čaušević

Danas je održana Sjedica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Na dnevnom redu današnje sjednice bile su četiri tačke, ali očekivano u centru pažnje bila je tačka vezana za mišljenje Pravnog komiteta po zahtjevu FK Mladost Doboj Kakanj za zaštitu zakonitosti protiv odluke Drugosstepene komisije za licenciranje klubova NFSBiH.

Poznato je da je Mladost ostala bez licence za nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine naredne sezone zbog čega je klub iz Doboja kod Kaknja uložio žalbu na ovu odluku.

IO NSBiH danas je razmatrao žalbu Mladosti, a kako smo ranije objavili ona je odbijena, te će ovaj klub naredne sezone igrati u nižem rangu bh. fudbala.

Kako neslužbeno saznajemo 12 članova IO NSBiH bilo je protiv žalbe Mladosti, dok su tri člana bila ZA usvajanje žalbe, a to su Azmir Husić i Muris Jabandžić, dok je jedan član (Midhat Sarajčić) bio suzdržan.

Podsjećamo, u martu ove godine izabrani su novi članovi Izvršnog odbora NSBiH, a njihov mandat trajat će naredne četiri godine.

U IO NSBiH nalaze se: Azmir Husić (Tuzlanski kanton), Midhat Sarajčić (Srednjobosanski kanton), Muris Jabandžić (Zeničko-dobojski kanton), Muhidin Raščić (Bosansko-podrinjski kanton), Irfan Durić (Unsko-sanski kanton), Fuad Čolpa (Kanton Sarajevo), Ivan Beus (Hercegovačko-neretvanska županija), Dragan Soldo (Zapadno-hercegovačka županija), Ivan Perić (Kanton 10), Ivo Ivkić (Posavski kanton), Milorad Sofrenić, Milorad Lale, Miloš Brkić, Žarko Laketa, Vico Zeljković (svi FSRS).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao što smo već naveli Mladost će naredne sezone najvjerovatnije igrati u Prvoj ligi FBiH, dok će umjesto nje u Premijer ligi ostati Radnik iz Bijeljine.

Iz Mladosti su poručili da neće odustati od ove borbe, te da ide žalba Sportskom arbitražnom sudu u Lausanni (CAS). 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Muris jabandzic iz Tešnja, irfan duric zvani Var iz Cazina i muhidin rascic (sina admira ubacio u U21) vicini poltroni koji su glasali protiv mladosti. Travnicko zlo midhat sarajcic suzdrzan. Da, gospodo to su ljudi koji nas vode a prodaju se za licni interes.
33 1
Invisible80
Balije, ****m nam mater
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti