Mladost zaustavila pobjednički niz Širokog

Bez osme uzastopne pobjede za tim sa Pecare

Mladost zaustavila pobjednički niz Širokog

M. Šljivak, foto: EPA

Vodeći tim Premijer lige BiH, ekipa Širokog Brijega, osvojila je bod (0:0) u 16. kolu Premijer lige BiH kod Mladosti u Doboj Kaknju. 

Široki je u 11. minuti imao veliku šansu. Odličnu akciju udarcem je završio Stipo Marković, ali je siguran pogodak spriječio Emil Velić sjajnom odbranom.

Potom je za goste pokušao i Menalo, nije bio precizan, dok je na drugoj strani kod Mladosti šutirao Lazić, ali bez većih uzbuđenja.

Nisu previše ovi timovi pokazali u prvih 45 minuta i još vrijedi izdvojiti nove pokušaje Menala i Lazića u finišu prvog dijela, ali se na odmor otišlo bez golova, 0:0.

Široki je u 60. minuti imao veliku šansu. Menalo je uposlio Lončara, ovaj je šutirao, a lopta pogađa stativu.

Međutim, do kraja je Mladost nešto konkretniji tim. Imali su nekoliko dobrih pokušaja prema golu Bilobrka, ali golman Širokog je uspijevao zaustaviti sve pokušaje.

Do kraja je ostalo 0:0, te je tako Mladost zaustavila pobjednički niz Širokog od sedam uzastopnih pobjeda u Premijer ligi BiH.

Ipak, i pored osvojenog jednog boda, Široki će i nakon 16 odigranih kola biti vodeći tim Premijer lige BiH.

Premijer liga BiH, 16. kolo:

Mladost - Široki 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

MLADOST: Velić, Metalsi, Šišić, Arežina, Lazić, Čomor, Šećerović, Hiroš, Regoje, Karahmet, Mujagić.

ŠIROKI: Bilobrk, Kožul, Matić, Barišić, Ćorić, Wagner, Ćorluka, Menalo, Lončar, Bralić, Marković.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi