Mlakić: Ne želimo stati na ovome

Rukometašice Zrinjskog izbacile Kumanovo

Mlakić: Ne želimo stati na ovome

Rukometni podvig priredile su igračice Zrinjskog koje su bez mnogo muke u osmini finača eliminisale makedonskog predstavnika Kumanovo, što predstavlja najveći klupski uspjeh ženskog bh. rukometa.

Dan nakon velike pobjede kapiten i ponajbolja igračica u redovima Plemkinja, Ivana Mlakić nije krila oduševljenje.

"Nošeni sjajnom publikom u našoj dvorani ostvarili smo veliki uspjeh, ali na ovome ne želimo stati. Želja nam je otići i korak dalje. Kao sportisti ne smijemo se zadovoljavati četvrtfinalom, iako je sami plasman u Evropu za nas bio ispunjenje cilja", kaže Mlakić, te dodaje:

"Sve igračice kojima je trenerica ukazala povjerenje pružile su maksimum i dale doprinos velikom rezultatu. Naravno, hvala i publici na sjajnoj podršci koju smo imale."

Narednim protivnikom se kapitenka Zrinjskog ne opterećuje previše.

"Nekih specijalnih želja nema. Možda da izbjegnemo fransuski Nimes, ostali protivnici su kvalitetom tu negdje. Hrvatski Samobor bio bi, recimo, protivnik po mjeri. Koga god da izvučemo, sigurno je da se nećemo predati odnosno da ćemo uložiti maksimalan napor kako bismo dobacile i do polufinala", zaključila je Ivana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti